Mahtavia mäntyjä ja kunnostettu mökkivene » SIMBERG BÅT & SNICKERI - Monipuolista ja vankkaa puutyöosaamista Turunmaan saaristossa.

Höyläpenkkiblogi

Höyläpenkkiblogin pääpaino on kuvissa. Esittelen blogissa ajankohtaisia hankkeita, laitan näytteille taiteellisia valokuvia, kaivan esiin historiallisia kuvia arkistoista, vinkkaan myynnissä olevista veneistä yms. Katsotaan, mihin suuntaan blogi kehittyy.
Perjantai, Huhtikuu 17, 2020, 03:22

Talven muutama kylmä vuorokausi antoi mahdollisuuden hakea lähimetsästä kaksi mahtavaa mäntyä. Nämä tyviosat olivat 5m ja 6m pitkiä ja halkaisijiltaan n.600mm. Toinen määriteltiin n. 125 ikävuoteen! Männyt vietiin Nauvoon sahattavaksi. Vinappan tilalla Sydänperässä Bjarne Dahlén sahaa taidolla puutavaraa. Molemmista tukeista sahattiin kylkilautoja, ja lähempää ydintä kuolleita oksia oli runsaammin, joten sahattiin lopuksi lankkuja ja hyviä käyttödimensioita veneveistoon ja muuhun rakentamiseen. Naurettavan iso määrä puutavaraa kahdesta tukista! 

Näsuddenin verstaalla oleva 4.5 metrinen soutuvene on nyt kunnostettu. Aikomus oli siistiä pintoja ja suorittaa pari pientä "kirurgiliimausta" rungossa. Kuin vene oli kuivunut, ja vanha tervakerros poistettu, todettiin että pohjassa ja peräpeilissä oli paljon huonoa puuta. Lisäksi sisäpuolella kölilauta oli halki ja keulassa kaareja poikki. Sovittiin asiakkaan näistä toimenpideistä:

Sisäpuolella vaurioiden korjaus , vedenalainen rungon lasikuidutus,vanhan muovimaalin/kuivunut tervan poisto, uudet durkkilevyt, sekä pintakäsittely terva/pellavaöljy/tärpätti seoksella.

Veneen alkuperä ei ole tiedossa Hieno yllätys oli kuin maalin alta paljastui että veneen veistäjä oli käyttänyt peräpeiliin ja penkkeihin aikoinaan hondurasmahonkia. Tämä antoi mielestäni hienon kontrastin lopputulokseen:) Seuraavaksi vene siirtyy takaisin omistajan mökkirantaan odottelemaan. 

 Vastakaadettu mänty. Tämän pinnan voi nähdä historiallisena dokumenttina.

Kuin nämä puut kurkkasivat maailmaan, oli meininki täälläpäin tännäköistä.

 Kiitos Bjarneen ja woodmizeriin, tämmöiset kolossit saa sahattua paikallisesti. 

Sahattu tavara sirtyy täältä kalliolle tapuliin kuivuumaan.

Soutuvene ennen kunnostusta.

Korjasin Kölilaudan männyllä, ja kaaret vahvistin saarnipuulla. Epoksiliimaa, Sikaflexiä ja haponkestäviä ruuveja.

Pohjan Polyesterilaminointi käynnissä. Työn aikana käytössä kaikki mahdolliset suojavälineet!

Veneen uusi ilme.

Valmis lopputulos, ei kun soutelemaan!


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
© SIMBERG BÅT & SNICKERI - Puh. 040 753 5788 - Tietosuojaseloste - Kotisivut: Sivustamo Oy