Uusi puuvene työn alla: Projektin esittely. » SIMBERG BÅT & SNICKERI - Monipuolista ja vankkaa puutyöosaamista Turunmaan saaristossa.

Höyläpenkkiblogi

Höyläpenkkiblogin pääpaino on kuvissa. Esittelen blogissa ajankohtaisia hankkeita, laitan näytteille taiteellisia valokuvia, kaivan esiin historiallisia kuvia arkistoista, vinkkaan myynnissä olevista veneistä yms. Katsotaan, mihin suuntaan blogi kehittyy.
Keskiviikko, Syyskuu 23, 2020, 05:34

Näsuddenin verstaalla rakennetaan parhaillaan uusi vene. Asiakkailta tilaama "skötbåt från Iniö" on perinnevene purjeilla.

Veneen esikuva on Houtskarissa kilpaileva, aikoinaan Iniö:stä peräisin, reilu 6,5 metrinen lasikuidutettu puuvene joista tehtiin mittauksia syksyllä 2016.

Näistä Mittauksista isäni, veneenveistäjä Johan Simberg piirsi muutamilla muutoksilla rungon, ja rakensimme piirustuksista yhdessä "Alli" veneen joka valmistui Kesällä 2019.

Kun Alli oli työn alla verstaassa, juuri tervattuna ottamassa kevätaurinkoa, tulivat sitten nykyisen projektin tilaajat katsomaan veneettä ja ihastuivat tähän venetyyppiin, ja syntyi idea tulevasta veneestä.

Suunnittelimme syksyllä 2019 veneettä yhdessä asiakkaiden kanssa ja päädyimme seuraavaan: 

Koska veneen tuleva kesäsatama sijaitsee ulkosaaristossa vene saisi olla Allia hieman suurempi, niin että pituutta tulisi 7 metriä, leveyttä hieman lisää ja syväyttä n 0.7m. (tässä vaiheessa piti käydä mittaamassa verstaan oviaukkoa;). Veneeseen tulisi myös moottori. Kahveliriki säilyisi, lisäyksenä toinen keulapurje. Sivukansien lisäksi veneeseen  tulisi keula-ja peräkannet reilulla "roiskelistalla".

Näillä spekseillä Johan piirsi kokemuksella uuden rungon, ja istuimme yhdessä tietokoneen äärellä suunittelemassa sisustusta, ja rikiä. Piirustukset saivat asiakkaat innostumaan, ja tilaus tehtiin!

Toimin tässä projektissa vastaavana veistäjänä, kiitollinen siitä että saan veistää veneen Isäni verstaalla joka on erittäin toimiva tila ja upea sijainti meren äärellä. Mietimme ja keskustelemme projektista tietenkin paljon kuin siellä pyöritään ja yritän dokumentoida tätä minulle arvokasta tietoa mahdollisimman paljon tulevaisuutta varten...Veljeni Max on inspiroinut ja auttanut minua pääsemään alkuun video/valokuvatutannossa hän kuin osaa ne hommat paremmin. 

Veistän parhaillaan veneen köliä. Sahasin tiheästä, painavasta mäntylankusta keskustan pois, ja laminoin palat taas yhteen epoksilla ja puutapeilla. Kölilauta laminoitiin kolmesta 9mm. paksuista mäntylaudoista kaarelle, niin että se myös vahvistaa keulavannasta, ja toimii siellä osana laidotuksen lautauraa 

Minun mittakaavassani tämä on valtava projekti, hyvä näin. Haluan höyläpenkkiblogissa kutsua lukioita mukaan seuraamaan kuin tämä puuvene toteutuu. Tervetuloa!

Alli vene kilpailee Korpo runt:issa 2019

Piirustuksista siirretään  veneen linjoja verstaan lattialle skaalaan 1:1 puulistan, naulojen ja lyyjyvalaiden avulla. 

 Kölilankusta keskusta sahattu pois.

 Kölilauta liimauksessa. Olen usein kuullut sanonta veneveistäjiltä että "Vinkoja ei voi olla liikaa" Tässä taas kerran todettu todeksi...

    Kölilankku veistetään muotoon.  

 

 


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
© SIMBERG BÅT & SNICKERI - Puh. 040 753 5788 - Tietosuojaseloste - Kotisivut: Sivustamo Oy