SIMBERG BÅT & SNICKERI -Mångsidigt och gediget snickeri i Åbolands skärgård

Mångsidigt och gediget snickeri i Åbolands skärgård

Båtbyggeri

Vi renoverar träbåtar och fartyg. Vi sköter även om övriga båtars träarbeten både invändigt och utvändigt. Nybyggda allmogebåtar och master på beställning.

Restaurering och Snickeriarbete

Vi restaurerar gammalt och utför byggnadsvårdsarbete med omsorg och respekt för det traditionella. 


Byggarbete

Tillför högklassigt trähantverk i olika byggprojekt både invändigt och utvändigt för hem och stuga.
Joel Simberg

Joel Simberg gick ut träartesanlinjen i Åbo år 1998. Sedan dess har snickeriyrket ständigt erbjudit nya erfarenheter och utmaningar. 

Joel har bl.a. arbetat med att reparera och ytbehandla möbler, som inredningssnickare, monterat designmöbler i Danmark, renoverat träskulpturer, jobbat för en båtburen byggnadsfirma i Stockholms skärgård, och seglat som matros och timmerman ombord segelfartyg och båtar världen över. 

Efter att Joel under fem år i flera omgångar jobbat i sin fars, Johan Simbergs, professionella båtverkstad gick han båtbyggarutbildningen på Skeppsholmen i Stockholm 2010-2011. Joel driver sedan 2013 eget företag med uppdrag inom båtbyggeri-, snickeri- och byggbranschen. 

Hemmahamnen är sedan 2014 Österretais by i Korpo där Joel renoverar en 1920-tals båtbyggargård tillsammans med sambon Katja. Om somrarna seglar familjen med sin allmogebåt.


© SIMBERG BÅT & SNICKERI - Tel. 040 753 5788 - Integritetspolicy - Webplates: Sivustamo Oy